söndag 1 februari 2009

The show must go on

Söndag morgon, vilket är likställt med distanspass med Mölndals Cykelklubb. I vanlig ordning mönstrade ett 20-tal cyklister upp för gemensam träning. Med tanke på att cykelcross-VM skulle visas på Eurosport, så var dagens tempo lagom uppskruvat, då majoriteten ville hem och insupa dramatiken. Detta faktum, i kombination med mina trötta ben efter flera dagars (månaders?) tung träning, gjorde att en viss skepcism inföll sig på väg till mötesplatsen vid Mölndalsbro.

Om det har med den ärevördiga åldern av dryga 40 år, eller utifrån det faktum att jag har tränat mer och tyngre denna vinter jämfört med tidigare, vet jag inte (sannolikt gubbdjäveln i mig!), men i vanlig ordning tar det mellan 60-90 minuter att få igång benen ur sin dvala. Tar man bara sig genom denna fas så brukar det flyta på och, peppar peppar, bli ganska bra. Idag körde vi bland annat en lagtempointervall med hög kadens runt 120 och det flöt på riktigt bra. Undertecknad, Glenn Dahl och Micke Jönsson fick till ett riktigt bra flyt och det märks att vi är samtränade med ett gemensamt träningsupplägg från Mattias Reck.

Dagens bokslut blev ännu en bra dag på cykeln, även om benen inte riktigt tillhörde kategorin "sprättben", för att citera Henrik Öijer, för övrigt en mycket läsvärd blogg! Imorgon väntar en välförtjänt vilodag - tack för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar