lördag 21 februari 2009

Bambi på hal is

Ännu en gång arrangerade Mölndals CK träningshelg och vi i Team CykelCity CK Veteran var inbjudna att deltaga. Även Team CykelCity CK´s juniorlag var med och killarna körde starkt. De blir garanterat giftiga till årets säsong. På schemat stod tre timmar backig distans blandat med styrkeintervaller.

Denna vinter har, med Göteborgsmått mätt, varit såväl kall som snöig, vilket gällde även idag, då de mindre vägarna upp mot Landvetter, Bertshult och Eskilsby var täckta av snö, is och modd. Det blev till att ligga på två led i de uppkörda spåren efter bilarna och be en bön varje gång det var dags att passera ett moddigt avsnitt. Rundan är, för er som är bekanta med trakterna kring Göteborg, kuperad och undertecknad bad en bön (eller flera) när vi skulle ner för backarna kring Bertshult mot Eskilsby. Jag är inte ett dugg intresserad av att stå på öronen och dra på mig ett nyckelbensbrott eller annan skit efter fem månaders strukturerad vinterträning och Spanienlägret ett par veckor bort. Uppenbarligen var det fler som borde gjort detta, då vi passerade en jeep som fått sladd i backen och åkt över det djupa diket med fronten först. Killen som stod och tittade på eländet bara skrattade och skakade på huvudet i ett trött konstaterande; detta blir en lång dag!

Hoppas att morgondagens distanspass bjuder på fastare underlag. Fan trót, då det snöar som attans just nu! Vi får se imorgon. Ett riktat tack till MCK för inbjudan och kvalitativ träning, det sliriga underlaget till trots!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar