tisdag 18 augusti 2009

Jaha - nähä!

Eftersom vår klubb, Team CykelCity CK, är registrerad och utgår från Stockholm och således tillhör Svealand, så får vi gubbar i veterangänget från Göteborg inte delta vid Götalandsmästerskapen i Uddevalla om några veckor. Glenn mailade arrangören och fick resolut svaret - "nix, ni får inte köra, inte ens utom tävlan". Lite snopet att föreningens registreringsort avgör startbehörigheten, istället för bostadsorten. Regler är regler anför vän av ordning, men man hade önskat att vi, med någon grad av flexibilitet, åtminstone kunde få ställa upp utom tävlan, då det inte direkt vimlar av tävlingar i närområdet under året!

Ibland får man känslan, tyvärr ganska ofta, att SCF, dess representanter och reglemente inte verkar för att tillvarata de aktivas intressen, dvs de som faktiskt är grunden för verksamhetens existens, utan för att bevara och försvara etablerade strukturer och principer. Cykelsporten lever en tynande tillvaro i fotbollens och hockeyns Sverige och då bör man rimligen inta ett främjande förhållningssätt, med syfte att locka och bibehålla aktiva att hålla på med cykelsport. Min åsikt, men argumentera gärna emot mig!

Vidare kan man på Mölndals CK´s hemsida läsa att jag vann serietävlingen i H40 i Fjärås i förra veckan. Serietävlingen utgjorde även distriksmästerskap, men med utgångspunkt ur reglementet så kan jag inte titulera mig distriksmästare. "Syns man inte, finns man inte".

Men regler är regler och som sann svensk så gillar man läget och håller sig sådär lagom som bara vi svenskar kan göra! Spännande förresten med ordet lagom - finns tydligen enbart i det svenska språket, utan motsvarighet i andra språk och kulturer (In i den kollektiva fållan och tro inte du är något!)

Några timmar till tisdagsträning med MCK - Kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar