onsdag 12 augusti 2009

DM i Fjärås

Det blev ett attans åkande på dagens distriksmästerskap i Fjärås, förnämligt arrangerat av Mölndals CK. Arrangemanget kändes igen från mitten av 1990-talet, då jag körde Kungsbacka GP, som gick på samma varv. Perfekt trekilometersvarv för ett stenhårt GP, med en utslagsgivande stigning tillsammans med vindpinade partier och två 90-graderskurvor, vilka kräver sköna igångdrag. Kort sagt - tufft och utslagsgivande!

Jimmy Rönn från MCK visade redan på andra varvet var skåpet skulle stå och gick solo. Hans förnämliga solokörning höll hela loppet och han kunde, i ensam majestät, defilera i mål. Snyggt gjort, grabben! Grattis! Vi övriga dödliga, en brokig samling av elitåkare, juniorer och veteraner i olika åldersklasser, jagade i en grupp som kom i mål 20-30 sekunder bakom segraren.

Undertecknad rullade in kring 7-8 plats och får väl vara nöjd med det, då motståndet var helt klart respektabelt, med flertalet elitåkare och andra åkstarka gynnare. Efter att ha kört ett relativt hårt tisdagspass igår så var den gamla gubbkroppen inte riktigt i det slag som den borde vara. Det är i sådana här situationer som det märks med all tydlighet att man är 40 år och inte 25! Speciellt när man tävlar mot killar som är 10-20 år yngre än en själv. Med detta i åtanke så blir jag ännu mer imponerad av Armstrong och andra åldermän i proffscirkusen som även de närmar sig the big 4-0. Den främsta skillanden som jag upplever är att jag idag kräver fler återhämtningspass och vilodagar mellan tyngre träningsperioder. När man var yngre kunde man köra på, dag ut och dag in, och ändå ha bra ben. En svunnen tid i min bok.

Resultatlistan finner ni här!

Ett tack till Mölndals CK för ett bra arrangemang och för att ni fixade bra väder!

(Tack Martin Tornblad, HCK, för lånet av bilden!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar