måndag 25 januari 2010

Veteranklass? Nej tack!

Läser Lunkans senaste blogginlägg, där han gör processen kort med det faktum att man absolut inte kan tävla i H30. Nej, herregud, vilken förnedring! Hur skulle det se ut? Pinsamt! Då kan man bara konstatera att det måste svida ont att ge veteranklasserna tummen ner och samtidigt regelbundet få pisk av gubbdjävlarna på säsongens gemensamma träningar och lokala event! (-;

3 kommentarer:

  1. Men vad fasen, Martin. Nu blir jag lite ledsen av att läsa detta. Jag säger bara att JAG inte vill tävla i H30 då jag ser på mig själv som en elitcyklist. Dessutom satsar jag på MTB 2010 och detta kanske du hade haft koll på om du inte hade så bråttom att kommentar mitt inlägg. Jag fattar inte varför du reagerar på detta sätt? Och samtidigt passar du på att trycka du ner mig i skorna och poängtera att jag blir frånkörd av -gubbdjävlarna- på träning och tävling. Om du sedan menar (gör du det eller jag kanske missuppfattar ditt inlägg på min blogg ) att jag inte heller skall få tävla i elitklassen för jag inte tillhör de bästa 15 amatörerna i Sverige, så tycker jag du nu gått ett steg för långt. Jag hoppas du nu ställer detta till rätta så vi kan ha kvar den goa stämningen när vi ses på vägen nästa gång. Jag menade inte att trampa någon H30 åkare på tårna. Och jag menar inte att jag skulle vara för mer för att åka veteran. De som känner mig vet att jag är ödmjuk och inte skrytsam, vilket du i ditt påhopp verkar påskina. Red nu ut detta så jag vet var jag har dig.

    SvaraRadera
  2. Hej Lunkan!

    Jag vill inledningsvis säga att självklart så kan vi mötas på vägarna framöver utan att kasta flaskor eller svordomar på varandra. Ordväxlingen ska inte tas personligen och om det uppfattades så ber jag om ursäkt.

    Mitt blogginlägg speglar enbart min spontana reaktion på, vad jag uppfattade, nyansen och den bakomliggande värderingen i ditt inlägg citat: "och visst jag är 37 år gammal men fan heller att jag kör H30 på cykel. Antingen kör jag elit eller inte alls".

    När jag läste detta, vilket jag nu förstår inte var menat så negativt eller kategoriskt, fick jag intrycket att om man inte är elitklassare, så är det "fan" inte meningsfullt att tävla på cykel överhuvudtaget. Med tanke på hur många veteraner det finns därute som sannolikt uppskattar att tävla i veteranklasserna, så kan en dylik kommentar uppfattas såväl elitistisk som reducerande. Vi är alla olika, vilket kanske förklarar varför jag studsade på ditt inlägg.

    Efter att ha läst ditt senaste blogginlägg så tror jag att vi förstår varandra och jag respekterar självklart din ståndpunkt. Jag har aldrig uppfattat dig som stöddig eller elitistisk, snarare tvärtom, vilket kanske är orsaken till att jag blev förvånad och reagerade. Som vanligt ska man läsa, begrunda och först därefter agera, vilket jag tar på mig i den aktuella situationen.

    Hoppas vi förstår varandra och nu kan dra ett streck över frågan.

    Mvh

    Martin

    SvaraRadera