söndag 17 januari 2010

Nio timmar och hjältedåd

Nio timmar avser helgens distansträning i total. Lördagen bestod av distans i kombination med STU:er, tillsammans med Glenne, Mikke och Erik Saeden från MCK. Lagom snygg var man när man kom hem efter vad jag förstår på Glenn, styva 800 höjdmeter och flertalet styrkeuthållighets-intervaller. Härdande.

Idag har vi kört ett "vanligt" distanspass tillsammans med MCK, i vanlig ordning från Mölndals Bro, och färden tog oss runt Lygnens nordsida och Fjärås, tillbaka till Göteborg. Stundtals isigt utav bara den och första gången i vinter som jag fått sladd på framhjulet trots rejäla Nokian dubbdäck. Ingen riktig lust att grusa grundtränings-perioden med ett smaskigt nyckelbensbrott eller annat kul. Även idag fick vi vår normala dos av rabiata bilister, med detta är mer normaltillstånd än undantag i dessa dagar.

Hörde på nyheterna om läget på Haiti och den fruktansvärda situation som där råder på grund av veckans jordbävning. De läkare som åkt dit genom organisationen Läkare utan gränser försorg arbetar under grymt svåra förutsättningar och med mycket begränsade resurser. En läkare var tvungen att amputera en arm på en fastklämd kvinna med en såg tillverkad för att såga upp bilvrak! Till råga på allt är sjuk-domar som HIV, hepatit och TBC vanliga, vilket gör arbets-situationen farlig för både offren som dess hjälpare. De läkare och annan vårdpersonal som har åkt dit och som gör en storslagen insats, trots förutsättningarna, är enligt mig dagens hjältar. Hatten av!

Själv sitter man här och äter sin färskpasta och tycker att det är lite motigt att det är måndag imorgon och jobb igen. Perspektiv Martin, perspektiv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar