torsdag 24 december 2009

Skidføre i Norge

Så var det julafton i Norge och jag och Anette har varit uppe i Funkelia, skid-området i Kongsberg, på før-middagen och åkt længdskider. Hær ær det just nu fem minusgrader och ca 50 cm snø. Allt ær vitt och fantastiskt vackert! I går kvæll och i natt kom det gott och væl 25 cm nysnø, vilket gjorde det lagom spænnande nær vi kørde hit igår. Dock utan missøden, men væl restid om 6 timmar før att køra 35 mil (?).

Att åka lændskidor ær grymt kul nær man får møjlighet att åka på vælpreparerade spår och under gudomliga førutsættningar. Norrmænnen kan verkligen ordna bra spår och det verkar som om alla går man ur huset och går på tur. Massor med folk i spåret!

Då man inte ær någon Ulvang eller Elofsson i spåret direkt, med teknik som en kråka och lagom ringrostig i størsta allmænhet på skidor, så fixade jag styva 1.45 tim kvalitetsskidåkning, dærefter var det godnatt. Fræmst ær det armar och axlar som sæger stopp, klen och tanig cyklist som man ær! Men bra træning, det ær det! Imorgon blir det mer åka av. Det gæller att passa på nær tillfælle bjuds.

Det vankas nu julmiddag med norska førtecken, vilket som flera av er vet innebær konstigheter som pinnekøtt och aladåb. Vis av erfarenheten från tidigare jular och i samråd med sværmor, så har undertecknad tagit med sig lite væsentlighter till julbordet, dæribland vørtbrød, julmust och senapssill. Man gifter sig inte med en norska før den goda norska julmatens skull.....

God jul från ett snøigt Norge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar