söndag 12 april 2009

Snor, kolfiber och Roubaix

Synd att påskhelgens planerade träning, åtminstone delvis, gått förlorad på grund av en mindre förkylning. Vi är flera som är lite småsjuka, däribland Glenn. Idag kändes det dock så pass bra att jag var med på Mölndals CK´s vanliga söndagsträning och sin vana trogen kördes det på som ett spett stundtals. Planen var att ta det lite piano pga hälsosituationen, men när det kördes på så är det svårt att hålla igen! En sak kunde jag konstatera ganska snart och det var att kroppen inte svarade som den brukar göra i friskt tillstånd. Med andra ord; inte helt på topp, vilket resulterade i att jag var tvungen att backa tillbaka och köra lite lugnare. Knoppen ville, men kroppen sade stopp!

Fick mycket frågor på dagens pass om de omärkta kolfiberhjul som satt monterade på Cervelon. Vad är det för hjul? Är det ett par Lightweight, Reynolds, Zipp? Nix, ett par helcarbonhjul med kanttrådsfälg som CykelCity tagit hem inför 2009 och som saluförs i eget namn. Efter ett par pass kan jag bara konstatera att de är styva, hyggligt lätta (1600 g paret) och riktigt konkurrenskraftiga i pris och prestanda, jämfört med motsvarigheter som Zipp och Reynolds. Värda en titt om någon söker riktigt bra träningshjul eller prisvärda tävlingshjul, utan att behöva ta SMS-lån eller stampa på klockan.

Tillbringat eftermiddagen framför Eurosport och kikat på en spännande edition av Paris-Roubaix, som innehöll allt det som tävlingen brukar innehålla, nämnligen vurpor, vurpor och så några vurpor till. Glömde jag säga att det var sol och torra kullerstenspartier? Trots detta så är detta spektakel underhållning på hög nivå, speciellt de sista 25 km och årets vinnare, Tom Boonen var värdig sin vinst. Det hade dock varit spännande om han och Thor Hushovd hade kommit in tillsammans i velodromen i Roubaix och gjort upp i en spurt mano a mano! Två av cykelvärldens allra bästa spurtare, head to head! Nu blev det tyvärr inte så men Boonen är som sagt en värdig vinnare och det är kul med en fixstjärna som levererar.

Sporten behöver mer superstars som kan sprida lite stjärnglans och glamour över de tråkigheter inom proffscirkusen som regelbundet distribueras i media. Tyvärr är Tom Boonen själv med och bidrar till tråkigheterna i form av partydroger och fortkörningar, men det är en helt annan historia!

Fortsatt glad påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar