fredag 23 januari 2009

Svettigt värre!

Igår genomfördes maxtest i grupp på Sportsclub där jag, Glenne och Micke bedriver vår intervall- och styrketräning under vinterperioden. Vi körde våra, för dagen schemalagda tröskelintervaller, samtidigt som maxtestet genomfördes och det var kul att se så många som svettades så mycket! Det var ovanligt många svettpölar på golvet och jag tyckte mig se fler ansträngda ansikten än vanligt.

Syftet med gruppmaxtestet var att ge gemene man en bättre uppfattning om sina träningsvärden i samband med att de använder gymmets Activioutrustning vid spinningpassen. Metoden, som får ses som en "lightviariant" av ett strukturerat maxtest i enskild regi, ger dock deltagarna ett mer rättvisande maxvärde att utgå ifrån, jämfört med den schablonmässiga uträckning som annars är legio.

Personligen så kändes gårdagens tröskelintervaller (6 * 7/3) riktigt bra! Visst, det var tungt att ligga mellan 85-90 % av max, men kroppen svarade positivt och pulsen föll snabbt ner till en adekvat nivå under vilan. Detta signalerar bra återhämtning och att vi är på rätt väg!

Idag står tung styrketräning på schemat, med idel utfall, benpress och leg curl. Jippee!

1 kommentar:

  1. Imponerande intervaller! Kul att läsa lite om hur det funkar när man har lite inblick i träningen. Keep it up!

    SvaraRadera