lördag 17 januari 2009

Höjdmeter och hårdköring!

Idag har jag verkligen spänt bågen ordentligt för första gången 2009! Vilket i och för sig inte är så konstigt, knappt tre veckor in i det nya året, men i alla fall.... Mölndals CK har, som jag berättat tidigare, träningshelg med extra hårda pass och idag stod Lygnens sydsida och ett antal höjdmeter sammanlagt på menyn.

Målsättningen med dagens pass var att köra hårt och pressa i alla backpartier och därimellan köra lugnare distanstempo. Jag och Glenne fick den stora äran att köra tillsammans med MCK´s elitgäng (tackar!) och med killar som Jimmy "500 watt" Rönn i gruppen så vet man att det bli hårdkörning i backarna! All things come true - det blev en tuff dag men båda jag och Glenn har uppenbarligen tränat på bra hittills i vinter, då vi inte skämde ut oss på något sätt, som de veteraner vi är! Vinterns högsta puls uppmätt idag i en av de längre backarna - 95 % av max.

På det hela taget kändes dagsformen hygglig, även om gårdagens styrketräning satt kvar lite i benen när man rullade hemifrån i morse. Coach Recks förhållningsorder: " kör så hårt ni kan, inga restriktioner" följdes till punkt och pricka, vare sig man ville eller inte när Karlsson, Rönn och Brengdahl stack iväg i backarna!

Imorgon kör vi ett längre distanspass med lagtempomoment insprängda. Ska bli kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar