söndag 18 januari 2009

Lagtempointervaller!

CykelCity CK´s veterangäng i Göteborg var även idag inbjudna att deltaga när Mölndal CK fortsatte med dag två på sin strukturerade träningshelg. På programmet stod distans med flertalet lagtempointervaller. Efter gemensam uppvärmning ner till Kungsbacka delades gänget upp i mindre grupper;  ungdomar, veteraner samt elit.

Jag och Glenne (Micke anslöt senare) "beordrades" att köra med elitgänget, vilket tacksamt accepterades, då det bästa sättet att bli bättre på är att träna med jämnbördiga eller starkare cyklister! Den första lagtempointervallen gick från Kungsbacka ner till Åsa, en sträcka på styvt 20 km och i detta momentet, i lätta vindar om sisådär 10-12 sekundmeter, körde jag, Glenne och junioren Harring (på rulle) för oss själva, medans elitgänget körde för sig. Glenne och jag sade till varandra - "nu djävlar ska vi hålla jämna steg med elitgänget och inte tappa dem". Sagt och gjort och med facit på hand så höll vi avståndet som planerat på två man i partempo. Ett gött styrkebesked och en signal om att Mattias Recks träningsprogram hittills gjort nytta!

Efter ytterligare två tunga, men kortare lagtempointervaller, så var vi tillbaka i Kungsbacka, där elitgänget skulle ha ett "peptalk" alena, varför Glenne, jag och Micke körde tillbaka mot Göteborg via Grönninge. Helgens träning går att summera som stenhård men givande. 

Nu börjar farten skruvas upp och tempot öka - också gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar