fredag 6 november 2009

Så var vintern här!

Vinterträningen är i full gång! Sedan ett par veckor tillbaka tillbringar man ett par dagar i veckan på Sportlifes gym, där det pressas utfall, benpress, leg curl och bålträning så att svetten lackar. Detta i kombination med testcykelintervaller av olika kaliber och kvalitet. Efter att ha tränat på fd Sportsclub uppe på Landala under 2008, så kan jag bara konstatera att Sportlifes anläggningar är av högsta klass. Fräscha lokaler, kanonutrustning och, viktigast av allt, spinningcyklar av ett fabrikat med fullständiga inställningsmöjligheter av alla parametrar. Inte helt ovidkommande om man är cyklist och kinkig med millimeterprecisionen i de personliga inställningarna.

Glädjande i sammanhanget är att årets styrketräning börjat riktigt bra, med bättre utgångspunkt viktmässigt, jämfört med samma period förra året. Gubbdjäveln har tydligen blivit starkare med åren!

Säsongspremiär för distansträningen på söndagar med Mölndals CK sker i övermorgon, då jag dessvärre drog på mig en förkylning förra helgen och tvingades utebli. Surt, men det är bättre att ha snoret runt hakan i november än i mars, då det börjar dra ihop sig till högkvalitativ övergångsträning och tävlingspremiär.

The "shit" vinterträningen 2009 i cykel-Göteborg är att smälla på feta dubbdäck på vintercykeln, såväl bak som fram, och kombinera detta med att klämma in ett gammalt sommarracerdäck mellan däck och slang, för tyngdens och punkteringsskyddets skull. Det känns som att köra med helgjutna däck och nu ska det väl till ett rent elände för att man ska dra på sig punkteringar i vinter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar