tisdag 3 mars 2009

Vänta här nu....

Tittar på Sportnytt i vanlig ordning och hör inslaget om Frölunda Hockey-spelaren som åkte fast för rattfylla och nu får sin dom; dagsböter på styva 22000 kr. Jaha, så kan det gå. Men sen kommer det märkliga, då reportern berättar att föreningen minsann funderar på att montera in alkolås i samtliga spelares bilar! Öh! Jaha, det var väl käckt, men i min bok är detta som att ta en huvudvärkstablett istället för att dricka vatten vid huvudvärk orsakad av vätskebrist.

Istället för att ta tag i grundproblemet, dvs den uppenbarligen snedvridna relationen till alkohol som verkar finnas inom föreningen och i förhållande till spelarna, så flyttar vi problemlösningen till att passivt hantera och försöka minimera konsekvenserna. Har hockeyn så nära relation till alkoholen att detta är lösningen? Mönstret går igen när man ser ölreklamen som på TV basunerar ut budskapet - "ansök om att ditt korplag ska sponsras av vårt ölmärke!"

Jag kanske är en gnällig gammal get, sprungen ur den gamla skolan, men enligt mig hör inte alkohol och idrott ihop. Detta speciellt inte på elitnivå och så till den milda grad att det krävs så drastiska åtgärder.

Houston, we have a problem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar