söndag 21 februari 2010

OS och spegelträning

Att sätta sig efter jobb och egen träning, med en skönt trött känsla i kroppen och titta på när vårt svenska skidlandslag gör processen kort med kaxiga norrmän och övriga nationer, är fantastiskt kul. Vinter-OS i Kanada, med den tidsskillnad som detta innebär, ger möjlighet att framåt kvällskvisten runda av dagen med lite modernt gladiatorspel. Perfekt att hinna med dagens alla bestyr och egen träning innan skådespelet drar igång. Och vilket skådespel sedan! Gårdagens lopp med grabbarna Hellner, Olsson och Södergren var grymt spännande och som flertalet redan kommenterat, taktik på bästa cykelmanér. En riktig fröjd för ögat att se Hellner och Södergren jobba för Olsson i utbrytning och sedan kontrastöta när konkurrenterna kommit ifatt. Nice!

Ikväll får vi se om Helena Jonsson fått lite distans till favorittrycket och placerat prestationskraven på hyllan och börjar leverera det vi alla vet hon är kapabel till. Jag kan inte annat än känna sympati för tjejen, med allas blickar och färväntningar på sig och så misslyckas hon upprepade tillfällen. Hoppas hon når upp till sin vanliga nivå och kör hem en medalj ikväll!

Efter idogt snöande i dagarna två, ackompanjerat av styva tio minusgrader, så blev det inomhusträning både lördag och söndag. Tillsammans med Jonas Gunnarsson (HCK) och Johan Brengdahl (MCK elit) har det under helgen avverkats G1, G2, 45 minuter STU och en handfull kortare intervaller av blandad sort, i Sportlifes lokaler. Cykelsalen har speglar på väggarna så det har blivit några timmar stirrandes på sig själv. Kan vara givande, men fullt så egenkär är jag inte! Efter att i lördags ha suttit igenom två spinningklasser i avvaktan på den "riktiga träningen" ska börja, läs STU:er, började nog omgivningen undra vad vi var för kufar som satt där, längst bak, svettiga och allmänt snuskiga och aldrig gav upp. Det får man bjuda på. Trots det ogästvänliga vädret, åtminstone ur cykelsynpunkt, så fick man ihop en bra träningshelg trots allt.

Enligt SMHI är det mer snö att vänta i nästa vecka, så man ska väl inte ha alltför stora förhoppningar på utomhusträning de närmaste dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar