söndag 21 juni 2009

Solig distans

Efter en, vädermässigt varierande midsommarhelg, kom solen och värmen till Göteborg. Gött efter ett par veckor med ostadigt, stundtals pissigt väder! På programmet stod distans med Mölndals CK och sin vana trogen mönstrade ett 25-tal cyklister upp för gemensam resa söderut. Efter fyra timmar och en vänskapligt trevlig fika i Kungsbacka på hemvägen, summerades dagens pass. Kul att lite nytt folk dyker upp på passen, däribland sympatiske Steve Slättmyr från CK Master. Det verkar som om landsvägscyklingen är inne i en liten hausse, då det cyklas runt mer än vanligt på Cervelos, Zippar och allt däremellan. Positivt för en liten sport som cykel i fotbollens och ishockeyns förlovade land! 

Sista tiden har jag regelbundet kört trainerintervaller på en lånad temporigg från Mikke. Ordinerade 3-1:or har körts i tempobågen och efter ett par pass börjar sittställningen kännas hyggligt bekväm (?). Nu känns det som om man kan trycka på längre stunder i en ihoptryckt position utan att det känns kontraproduktivt.

Flertalet har påtalat att jag borde satsa på att köra tempolopp, med motiveringen att det finns åkstyrka så det räcker för bra placeringar. Visst är man sugen att prova fullt ut, men då behövs ännu mer utrustning och med ett förråd redan belamrat med cyklar, hjul och allehanda junk, så tror jag inte att min andra hälft skulle uppskatta ännu fler cyklar och hjul. Sen kostar det ju en slant också och denna utgift kanske inte står överst på listan i dessa husköpar tider! Den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar