onsdag 13 maj 2009

Det var kul...

...att köra lokalt GP-lopp ikväll i Kviberg, ett av flera lopp i Göteborgsserien. Vi var ett 20-tal i gruppen gubbar H40 som dundrade iväg vid 19.00-tiden och inledningsvis var körningen passiv, tills Mikko från Hisingens CK gjorde ett ryck och fick en liten lucka. Jag tänkte för mig själv att eftersom Hisingens CK hade flera cyklister i gruppen bakom så skulle de inte jaga för att komma ifatt. Sagt och gjort, jag tog sats som bryggade gapet fram till Mikko och vi fick till stånd ett fint samarbete efter lite övertalning. Taktiken fungerade för varken teamkompisarna Mikke eller Picco i CykelCity CK eller grabbarna i Hisingens CK hade någon anldning att göra något kreativt och då var enbart Mölndals CK och CK Master kvar med motiv att jobba och jaga ifatt.

Vi fick successivt en lucka på styva minuten och när sista varvet påbörjades var taktiken klar; stöta i motvinden strax innan högerkurvan och medvindspartiet tillbaka till målet. När Mikko, påtagligt sliten, växlade till ännu en lättare växel, var det läge att växla ner och stöta på sidan. Rycket fungerade och jag fick en lucka på 50 meter som sedan drygades ut på tillbakavägen till en betryggande soloseger i klassen. Kul med lite framgång. även om motståndet inte kan rankas som högsta veteranklass, men alla framgångar är ett fall framåt!

(Fotot taget av Martin Tornblad, HCK. Tack för lånet!)

På söndag kör vi i Team CykelCity Veteran Kinnekulle GP. Kul lopp med en mycket utslagsgivande banprofil; upp och ner för Kinnekulle ett antal gånger med styva 250 meters höjdskillnad per varv. Här går det inte att tjyvåka på andras rulle, utan här snackar vi grundträning och djävlar anamma! Synd bara att arrangören måste lägga starttiden på okristligt tidiga 8.30? Kan någon ge mig en logisk förklaring varför vi måste starta så attans tidigt? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar