lördag 20 mars 2010

Dubbfritt

Nu är de av, dubbdäcken. Och vilken känsla det var att i begynnande vårväder köra STU uppför Ubbhultsbackarna, följt av Benareby och Mölnlycke, utan att slita med tunga, vobblande dubbdäck. Det tog inte många minuter förrens den sanna cykelglädjen hade återkommit. Detta trots vintercykel och taskiga ramvinklar. Vädret var kanon med 6 plusgrader och sol. Inte ens vinden, som stundtals var frisk, kunde undanröja vårkänslorna. Formen känns riktigt bra och det verkar som om vinterträningen gjort önskad nytta. Att man har blivit lite lättare gör naturligtvis sitt till känslan av flyt i åkningen.

Imorgon är det distanstränig med MCK i vanlig söndagsstil. Distanspassen börjar mer och mer ta formen av snabbdistans, eftersom alla vill få upp farten i benen inför den stundande tävlingssäsongen.

Utifrån jobbperspektivet så blev jag idag överraskat mycket glad över att tjänstemannaorganisationerna Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna kommit överens med arbetsgivarparten om ett nytt 18-månaders kollektivavtal. Detta innebär fortsatt fredsplikt och lugn och ro i båten. Värre är det på arbetarsidan, där Livsmedelsarbetar-förbundet varslade om stridsåtgärder igår. Bådar inte gott och kommer att innebära en massa merarbete om inte parterna finner en lösning på förhandlingsknuten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar